• Digitale drukproef vooraf
  • Offerte op maat
  • Bedrukt = gratis levering
0
010 - 754 92 60

Welke relatiegeschenken zijn het meest geschikt? 3 verschillende doelgroepen

Relatiegeschenken, goodies en cadeauartikelen zijn er in alle soorten en maten. Door deze veelzijdigheid kunnen ze in vrijwel elke situatie voor iedere verschillende doelgroep gebruikt worden. Omdat uiteraard niet iedere doelgroep hetzelfde is bestaan er ook verschillende soorten geschenken voor deze groepen. Dit artikel is bedoeld om u een inzicht te geven in deze verschillende groepen en ervoor te zorgen dat u een artikel uitkiest dat het beste past bij de doelgroep.

Verschillende soorten doelgroepen

Uiteraard zijn er verschillende soorten groepen waarvoor geschenken, groot of klein, nuttig kunnen zijn. Wanneer het gaat om het uitzoeken van het juiste geschenk zijn een aantal zaken belangrijk. Zo is het verstandig om na te gaan hoe dicht u bij de ontvanger staat. Vanzelfsprekend is niet ieder geschenk namelijk even geschikt voor, bijvoorbeeld, formele relaties. Ook kan een bepaald artikel natuurlijk bedoeld zijn voor een specifieke branche.

Formele doelgroep

Bij de relaties en partners waarmee u slechts een zakelijke band heeft is het vaak verstandiger om neutrale geschenken aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn luxe pennen, usb sticks, en agenda’s  maar bijvoorbeeld ook sleutelhangers en kalenders. Zo geeft u blijk van uw aandacht maar houdt u alles zakelijk en formeel.

Informele doelgroep

Natuurlijk hebben veel mensen ook een hoop informele relaties in hun zakelijke kringen. In dit soort gevallen is het goed mogelijk om te kiezen voor meer persoonlijke relatiegeschenken. Let er goed op in welke mate u deze relaties kent en hoe goed de band is die u met hen heeft. Het is beter om een te formeel geschenk te geven dan een te informeel geschenk. Voorbeelden van meer informele relatiegeschenken zijn badjassen, toiletartikelen en zakmesjes maar ook strandlakens of strandballen.

Weggevertjes

Tot slot is er natuurlijk ook nog de doelgroep aan wie u goodies weggeeft. Bijvoorbeeld bij een open dag of een promotie evenement. Handig om te geven zijn in dat geval vaak kleinere voorwerpen die geschikt zijn om te bedrukken of te borduren. Zo kunt u namelijk uw bedrijfsnaam op deze producten laten drukken in combinatie met uw logo. Hierbij kunt u denken aan stoffen rugzakjes, pennen en natuurlijk paraplu’s.

Wanneer u dus op zoek bent naar een geschikt relatiegeschenk is het belangrijk om na te gaan voor wie het geschenk is. Welke band heeft u met deze relatie en wat is het doel van het geven van het geschenk? In veel gevallen zullen relaties al blij zijn met uw attentie en zullen zij uw blijk van aandacht zeker waarderen. Indien u nog vragen heeft of graag advies wil hebben over het kiezen van het juiste relatiegeschenk voor de juiste doelgroep dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij zoeken dan samen met u naar het meest geschikte geschenk.

Reageer op dit bericht.
We zijn benieuwd naar je mening!

back to top
Sluiten

Garanties

Geen verrassingen

Contact