• Digitale drukproef vooraf
  • Offerte op maat
  • Bedrukt = gratis levering
0
010 - 754 92 60

5 tips voor het bedrukken van zadelhoesjes

Zadelhoesjes zijn een populair promotiegeschenk bij bedrijven. Logisch ook, want ze zijn betaalbaar, opvallend en erg handig in gebruik in een regenachtig land als het onze. Bij uitstek handig voor bedrijven in grotere steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht of in studentensteden, omdat ze daar snel te verspreiden zijn onder een grote doelgroep. Maar waar moet u op letten als u zadelhoesjes bedrukken wilt? 

1. Kies een kleur die past bij bedrijf en boodschap

Zadelhoezen zijn beschikbaar in allerlei soorten kleuren. In de kleurkeuze van de zadelhoes dient u rekening te houden met de kleuren die bij uw organisatie in het algemeen passen, maar ook bij de boodschap die u wilt overbrengen in een eventuele campagne.

Rood zit bijvoorbeeld misschien niet in uw bedrijfslogo, maar creëert wel een bepaalde urgentie die handig kan zijn bij het voeren van een campagne. Wit geeft juist weer een heel clean en puur gevoel, terwijl zwart eerder een zakelijke en elegante uitstraling heeft. Stem de kleur dus af op de huisstijl van uw bedrijf en/of uw eventuele campagnedoeleinden.

Kleuren betekenis
Voorbeelden van kleurpsychologie in marketing. Bron: Webyogi

2. Geef het logo een prominente plek

zadelhoes bedrukken creatief
Zadelhoes met creatieve tekst ‘We’ve got your ass covered’. Bron: Timbuk2

De meeste bedrijven gebruiken een bedrukte zadelhoes om hun bedrijf te promoten. Daar hoort natuurlijk ook een goed zichtbaar logo bij. Let erop dat het logo in de opdruk een logische, prominente plek heeft.

Dat hoeft niet te betekenen dat het logo heel groot wordt afgedrukt ten opzichte van de boodschap (tenzij de opdruk natuurlijk alleen uit het logo bestaat), maar het liefst moet deze wel bovenop de hoes bedrukt worden. Aan de achterkant en zijkant is deze minder goed zichtbaar voor voorbijgangers.

3. Verwerk een creatieve tekst in de opdruk

Zadelhoezen met creatieve teksten zorgen voor meer interactie met de doelgroep. Valt de spreuk bij mensen in de smaak, dan besteden zij meer aandacht aan de zadelhoes en blijft een promotie dus beter hangen.

Het bedenken van een creatieve tekst is een vak apart. Neem hier dan ook de tijd voor of schakel een bureau in dat gespecialiseerd is in het bedenken van creatieve concepten. Bestaande teksten gebruikt door andere bedrijven hebben meestal raakvlak met het fietsthema: “Wees lief voor je billen” van Page, “Met de VVD zit je goed” en “Roken is zóóó nattekont” van de campagne Rokenkanechtnietmeer.nl zijn voorbeelden van gebruikte spreuken. 

4. Vermeld uw contactgegevens

Zadelhoezen worden bij uitstek ingezet om nieuws te promoten. Een nieuw bedrijf dat naamsbekendheid wil krijgen, bestaande bedrijven met een nieuw product of dienst, een aankondiging van ruimere openingstijden, een tijdelijke kortingsactie, enzovoort.

zadelhoes bedrukken qr code
Voorbeeld van een zadelhoes met QR-code en url. Bron: Scriptieklasje

In de opdruk vermeldt het bedrijf dan ‘het nieuws’ dat ze willen verkondingen. Daarbij is het echter wel belangrijk dat mensen, indien van toepassing, weten waar ze terecht kunnen voor meer informatie of voor een aankoop. Bij promoties met een enkel ‘mededelend’ karakter is dat minder van belang, maar in de meeste gevallen willen bedrijven meer aankopen in de winkel of meer bezoekers op hun website.

Om dat te kunnen bereiken, zult u mensen moeten attenderen op de volgende stap. Dat doet u door een of meer van de volgende gegevens in uw opdruk mee te nemen:

  • de url naar uw website of actiepagina
  • het telefoonnummer van uw bedrijf
  • uw adresgegevens
  • een QR-code

5. Zorg ervoor dat logo en tekst goed leesbaar blijven

Er kan nog zoveel denkwerk achter de kleur en de opdruk zitten: als de opdruk niet goed leesbaar is voor de doelgroep, komt uw boodschap niet over. Let daarom op de combinatie van de basiskleur van de zadelhoes en de opdruk die op de hoes geprint wordt. Vraag voor de zekerheid altijd een drukproef aan en informeer bij twijfel over de leesbaarheid bij de drukker.

Daarnaast is het belangrijk dat u in het ontwerp rekening houdt met de vormgeving van de opdruk: let op marges en een goed leesbaar font (voldoende grootte en duidelijk leesbare letters).

 

Heeft u nog vragen over het laten bedrukken van zadelhoezen bij Van der Laar? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag gratis een offerte aan.

Reageer op dit bericht.
We zijn benieuwd naar je mening!

back to top
Sluiten

Garanties

Geen verrassingen

Contact