• Digitale drukproef vooraf
  • Offerte op maat
  • Bedrukt = gratis levering
0
010 - 754 92 60

Meer informatie over bedrukkingstechnieken zoals bedrukken, borduren, graveren en etsen.

Ons assortiment bevat meer dan 1000 artikelen, waarvan wij meer dan 90% kunnen voorzien van uw logo of tekst. Ieder artikel(soort) heeft zijn eigen bewerkingstechniek met daarmee ook zijn eigenschappen. Door het grote assortiment aan artikelen hebben wij ook kennis van vele soorten druk- en bewerkingstechnieken. Hieronder lichten wij u enkele druktechnieken toe zoals bedrukken, borduren, graveren en etsen.

Tampondruk
Uw logo of tekst wordt door middel van een film op een cliché belicht. Met behulp van een rakel wordt inkt in de verdiepte delen van het cliché gestreken. De tampon (siliconen drukkussen) neemt de inkt van het cliché op en drukt de afbeelding op het artikel. Toepasbaar op: speelgoed, klokjes, calculators etc. Maximaal drukformaat 60 x 40 mm.

Zeefdruk
Bij zeefdruk wordt een met gaas bespannen raam vlak boven het te bedrukken artikel gehangen. Deze drukvorm (zeefraam) is belicht met uw logo of tekst. Door met een rakel een dikke inkt over dit gaas te strijken, laten de kleine openingen in het gaas de inkt op het voorwerp door. Alleen vlakke oppervlaktes kunnen bedrukt worden met zeefdruk. Op de meeste artikelen is het mogelijk om een of meerdere kleuren te drukken.

Als zeefdruk niet lukt is het bedrukken met een transfer (zie onder) vaak wel een mogelijkheid. Let bij het wassen van bedrukt textiel op onze wasvoorschriften. Toepasbaar op: tassen, textiel, paraplu’s, stickers etc.

Transfer
Het ontwerp wordt op een speciale papieren beelddrager gedrukt. Het drukken op de transfer kan via zeefdruk of offset druk. De beelddrager (lijkt op sticker vel) wordt met een transferpers op het product aangebracht. Vooral op textiel, tassen en paraplu's wordt deze techniek toegepast als er meerdere kleuren gedrukt moeten worden. Doormiddel van transfers is het ook mogelijk zeer fijne details te drukken op grove textiel soorten. Het is een proces waarbij veel handwerk komt kijken. Let bij het wassen van bedrukt textiel op onze wasvoorschriften. Toepasbaar op: textiel, (koel) tassen, paraplu’s etc.

Rondzeefdruk
De techniek is gelijk aan zeefdruk, echter tijdens het drukken wordt het artikel gedraaid waardoor ronde artikelen kunnen worden bedrukt. Toepasbaar op: balpennen.

Bedrukken van servies en glaswerk
Deze techniek is gelijk aan zeefdruk. Na het bedrukken worden de artikelen in een grote oven afgebakken waardoor ze vaatwasbestendig zijn. Kleine kleurverschillen kunnen door het afbakken ontstaan. Niet alle kleuren zijn op keramiek te drukken, PMS kleuren op keramiek zijn bij benadering. Bij gekleurde mokken bestaat de kans dat er een witte onderlaag moet worden gedrukt. Dit geldt bijvoorbeeld bij een donkere mok met lichte opdruk. Hiervoor wordt 1 extra drukgang a € 0,30 berekend.

Belangrijk om te weten is dat drukkleuren op transparante glazen heel erg kunnen afwijken van origineel aangeleverde PMS kleuren. Er wordt geadviseerd om altijd wit onder te drukken om de kleur er mooi op te kunnen drukken. Hiervoor wordt 1 extra drukgang a € 0,30 berekend. Bedrukkingen op keramiek en glaswerk zijn verschillend. Een bedrukking op keramiek en een bedrukking op glaswerk zijn derhalve niet altijd gelijk qua uitstraling. Toepasbaar op: keramische mokken, servies, asbakken en glaswerk.

(Laser)graveren
Met behulp van een computergestuurde graveermachine wordt uw logo of tekst met een freeskop of laserstraal in het metaal aangebracht. Personaliseren van het artikel is mogelijk. Toepasbaar op: metalen sleutelhangers, metalen pennen, RVS mokken etc.

Borduren
Met behulp van een computergestuurde borduurmachine wordt uw logo of tekst op het materiaal gestikt. Voor borduren gelden wel een aantal spelregels. Zo dient de minimale letterhoogte 5mm te zijn. Als vuistregel geldt hoe groter de borduring en hoe steviger de ondergrond des te fraaier wordt het eindresultaat. Tijdens het borduurproces wordt er gebruik gemaakt van spanringen. De textiel wordt hiertussen geklemd en de spanring wordt in de machine geplaatst. Wij dienen er hierdoor altijd rekening mee te houden dat er bij de te borduren artikelen voldoende ruimte is voor het plaatsen van de spanring.

Wij werken met de polyester garens van Madeira, waarvan alle 360 kleuren op voorraad zijn. Er zijn eventueel garenkaarten beschikbaar waarop ook een tabel is afgedrukt met PMS nummers.
Onze standaard borduurprijzen gelden tot een formaat van maximaal 60 cm2:

Vanaf 12 stuks

€ 10,95

Vanaf 25 stuks

€ 5,95

Vanaf 50 stuks

€ 3,95

 Vanaf 100 stuks

€ 3,35

Instelkosten per logo 

€ 33,50

Toepasbaar op: caps, baddoeken, poloshirts en ander textiel.

Etsen
Er wordt etsvloeistof op het metaal aangebracht waarna uw logo of tekst in een bruine tint zichtbaar wordt op het artikel. Toepasbaar op: metalen pennen, sleutelhangers etc.

Blinddruk / foliedruk
Met behulp van een film wordt een stalen cliché vervaardigd. Door middel van warmte en druk wordt dit cliché in het materiaal geperst waardoor een verdiept beeld ontstaat. Foliedruk gaat uit van hetzelfde principe maar er rolt een baan folie tussen het materiaal en het cliché door, waardoor het beeld de kleur van de folie krijgt. Als u een logo of niet standaard lettertype wilt laten folie/blinddrukken, worden er éénmalig clichékosten in rekening gebracht. Toepasbaar op: agenda’s, sleutelbeursjes, lederen schrijfmappen en andere (kunst) lederwaren.


Domen of doming
Een sticker wordt voorzien van een 2 componenten hars-laag (epoxy). De naam dome komt van de ronding welke aan een dome doet denken. De epoxylaag is glashelder waardoor het beeld eronder niet alleen beschermd wordt, maar zelfs enigszins “vergroot”. Deze harslaag geeft het product een extra dimensie en daarnaast zorgt het ervoor dat de bedrukking krasvast en kleur-echt blijft. De sticker is altijd in full colour geprint, dus is er geen sprake van PMS kleuren, maar wel van een heel kleurig logo met een fantastische uitstraling. Domen zien we veel bij usb-sticks en duurdere luxere electrische artikelen.

Sublimatie
Bij sublimatie wordt er gebruik gemaakt van een speciaal soort transfer (papier) die op het artikel wordt gelegd en daarna de oven ingaat zodat het erin gebrand kan worden. Sublimatie zorgt voor een mooi en luxe resultaat, maar is een erg intensieve druktechniek wat vaak leidt in hogere drukprijzen. Sublimatie wordt o.a. gebruikt bij de Fotomok.

 

back to top
Sluiten

Garanties

Geen verrassingen

Contact